Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești

Cum arată sălile de operație modernizate de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – VIDEO

Cum arată sălile de operație modernizate de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești – VIDEO

 

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” a dat în folosință primele șapte săli de operații ultramoderne. În acest moment, unitatea medicală din Ploiești deține cel mai modern bloc operator din țară. Alte 6 săli destinate intervenţiilor chirurgicale sunt în curs de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație.

– Publicitate –
 

Mese de operație electrohidraulice computerizate, instalații de tratare antibacteriană și filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanță și linii complete de chirurgie laparoscopică.  Acestea sunt doar o parte dintre noile dotări din cele șapte săli de operații reabilitate.

Blocul operator de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Prahova, deține platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sange și electroliți, defibrilatoare, sisteme de răcire și încălzire a pacienților, aspiratoare chirurgicale, precum și sisteme de intubație dificilă videoasistate.

Alte 6 săli destinate intervenţiilor chirurgicale sunt în curs de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație.

Comunicatul Consiliul Județean Prahova

Spitalul Județean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” a dat în folosință primele 7 săli de operații ultramoderne. Alte 6 săli de operații de la același spital sunt în curs de renovare și dotare cu echipamente de ultimă generație.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat: „Vrem să transformăm unitatea sanitară într-un spital al speranței, în care prahovenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Pentru prima dată în istoria spitalului, în 2022 cheltuielile de investiții sunt mai mari decât cele de funcționare. Avem proiecte de investiții la spital finanțate din mai multe surse: din bugetul Consiliului Județean Prahova, din bugetul Ministerului Sănătății, din fonduri europene și de la companii partenere din județ. Modernizarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” este unul dintre cele mai importante obiective ale administrației publice județene”.

Unitatea medicală, aflată în subordinea Consiliului Județean Prahova, este singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri.

– Publicitate –
 

Cele 7 săli de operații din Blocul Operator au fost renovate și dotate cu mese de operație electrohidraulice computerizate, instalații de tratare antibacteriană și filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanță, linii complete de chirurgie laparoscopică și platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sange și electroliți, defibrilatoare, sisteme de răcire și încălzire a pacienților, aspiratoare chirurgicale, precum și sisteme de intubație dificilă videoasistate.

Investițiile în Blocul Operator de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești „Dr. Constantin Andreoiu” vor asigura condiții superioare de salvare de vieți, recuperare rapidă, risc redus de IAAM (infecții asociate actului medical), performanță în chirurgie, confort și siguranță pentru pacient, mediu de lucru ergonomic pentru echipa ce efectuează intervenția chirurgicală.

Finanțarea modernizării sălilor de operație a fost de asigurată de Consiliul Județean Prahova și de OMV Petrom.

– Publicitate –
 


Sari la conținut