Realizat de Teamnet Dedalus, www.teamnet-dedalus.ro

0244-53.77.11

CENTRALA   SPITAL

Finanţare de la UE la Spitalul Judeţean din Ploieşti pentru extinderea şi dotarea UPU

Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Ploieşti va fi reconfigurată complet, printr-un proiect european derulat de Consiliul Judeţean Prahova. Ministrul Dezvoltării a semnat luni contractul de finanţare pentru acest obiectiv de investiţii, alături de alte şapte contracte pentru proiecte derulate de CJ sau de primăriile din Prahova.

La Judeţean, cea mai mare unitate medicală din Prahova şi, conform statisticilor, una dintre cele mai "vizitate" din ţară, proiectul prevede extinderea actualei Unităţi de Primiri Urgenţă, care va ajunge la o suprafaţă totală de aproape trei ori mai mare decât cea din prezent. Practic, noua construcţie se va întinde pe latura sud-estică a actualei clădiri a UPU, ajungând până aproape de capela existentă în curtea Spitalului Judeţean. De asemenea, accesul ambulanţelor şi al pacienţilor va fi schimbat, urmând să se facă prin centrul clădirii, nu pe laterala nordică, aşa cum se întâmplă în prezent. Asta va însemna că ambulanţele vor ajunge mai uşor, fără să traverseze toată parcarea, adesea supraaglomerată, din faţa unităţii medicale, iar în dreptul intrării va exista o zonă mult mai eficientă de triaj, astfel încât cazurile grave să fie separate de la bun început de cele considerate uşoare. Proiectul european care astăzi a primit finanţare prevede extinderea, reabilitarea, modernizarea şi recompartimentarea Unităţii de Primiri Urgenţe, el incluzând şi dotarea cu echipamente medicale performante, au mai anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care are calitatea de beneficiar al acestui proiect european.

Valoarea totală e estimată la aproape 18,6 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de la Uniunea Europeană depăşeşte 6,7 milioane. Lucrările sunt estimate să dureze 18 luni.

Prin extinderea clădirii UPU, proiectul va duce la o reducere a capacităţii parcării existente în prezent în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, însă acest lucru ar putea fi "contracarat" printr-un alt proiect european, derulat de data aceasta de Primăria Ploieşti, care de câţiva ani anunţă că vrea să realizeze un aşa-zis terminal multimodal în stânga unităţii medicale, unde să existe şi foarte multe locuri de parcare.

 

(Sursa: https://www.telegrama.ro/)

Descarca document »
Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are propriul aparat RMN

De acum, Spitalul Județean de Urgență din Ploiești are disponibil un  aparat RMN propriu. Acesta a fost dat în folosință, fiind utilizat doar pentru pacienții internați în unitatea sanitară prahoveană.  Anul viitor, după semnarea noului contract cadru cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, aparatul  RMN va fi disponibil  și pentru cazuri din afara spitalului(investigații în regim de ambulatoriu, în baza biletului de trimitere).

Descarca document »
Secția Cardiologie a SJU PLOIESTI adusă la nivelul anului 2018

Saloane curate şi moderne, paturi aliniate, de pe care albul lenjeriei îţi atrage privirea, aparatură de ultimă generaţie. Toate acestea le găsesc pacienţii care au nevoie  de internare la Secţia de Cardiologie din cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Descarca document »